Een zinvol ander perspectief op wat er aan de hand kan zijn in organisaties waarin dingen niet lopen zoals je zou willen. Een boek dat raakt, zowel vanuit persoonlijk vlak beschreven als weloverwogen en goed onderzocht op organisatievlak. Inclusief praktische modelletjes om je eigen situatie tegenaan te leggen, en gedachten over wat er nodig is […]
Een zinvol ander perspectief op wat er aan de hand kan zijn in organisaties waarin dingen niet lopen zoals je zou willen. Een boek dat raakt, zowel vanuit persoonlijk vlak beschreven als weloverwogen en goed onderzocht op organisatievlak. Inclusief praktische modelletjes om je eigen situatie tegenaan te leggen, en gedachten over wat er nodig is om ook weer uit de ’traumaval’ te komen.
Zonder dat het de boodschap is dat trauma’s alleen slecht zouden zijn gelukkig. Philippe sluit daarin naadloos aan op ons gedachtengoed, waarin het leren en sterker worden van stressoren, tegenslag en dingen die niet werken inherent onderdeel is van je ontwikkeling als organisatie (en net zo goed als individu) en zelfs soms het opzoeken waard is – zie bv. het blog dat we schreven over het conceptĀ antifragiliteit.
In de toepassing is het raadzaam om goed in de gaten houden dat je er wel op een uitkomstgerichte manier mee aan de slag gaat. Zorgen dat zowel het helen of voorkomen van trauma’s als wat wel goed gaat steeds worden verbonden aan datgene waar je naartoe wilt werken. Anders loop je wellicht het risico om teveel in de ‘ellende’ gezogen te worden.
Absoluut een aanrader en een boek dat wij er nog vaak bij zullen pakken als we met verandertrajecten bezig zijn.
Het boek is onder meer te bestellen bij Managementboek.nl.